ZZPEER TALK NETWERK: Hoe-krijg-ik-de-meest-sappige-en-onthutsende-geheimen-boven-tafel?

Door Eric Smit van Follow the Money

Dagenlang speuren in documenten. Tientallen telefoontjes met burner phones. Geheime ontmoetingen met klokkenluiders. De grootste journalistieke onthullingen doen. Dat is wat elke onderzoeksjournalist wil. Het klinkt allemaal onwijs spannend, maar de realiteit is weerbarstiger. Want hoe lees je jaarverslagen? Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen die helemaal niet mogen praten dat wel doen? Hoe krijg je orde in de hoeveelheid aan informatie?

Wil jij de nieuwe bonnetjesaffaire ontdekken? Eindelijk die Tegel in handen krijgen? Kom dan op 12 maart naar de ZZPeer Talk met Eric Smit. Eric weet wel raad met grondig journalistiek graafwerk. Hij neemt je mee in het onderzoek dat hij deed naar Henry Keizer en vertelt je de kneepjes van het vak. Hoe kwam hij erop deze zaak te onderzoeken, waar liep hij tegenaan en hoe heeft hij uiteindelijk de geheimen ontrafeld?

Eric Smit richtte het onderzoeksjournalistieke platform Follow The Money (FTM) op. FTM won meerdere prijzen voor de schandalen die ze boven tafel kregen. Naast Follow The Money werkte Eric Smit voor Quote en De Pers en schreef hij meerdere boeken. In 2013 won hij de prestigieuze prijs De Tegel en in 2017 werd hij, samen met Kim van Keken, verkozen tot journalist van het jaar. Samen wonnen zij ook nog eens de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek.

Waar: Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA Amsterdam
Hoe laat: Inloop 19:00, start 19:30
Kosten: €15