ZZPEER TALK NETWERK: Hoe-houd-ik-online-pottenkijkers-weg?

Gegeven door: Erik Borra, web researcher, programmeur en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam

Dubbele sloten op de deur of op je fiets. In de offline wereld doen we er alles aan om onze bezittingen te beschermen. Maar online laten we de deur vaak wagenwijd openstaan. Met een beetje pech liggen jouw wachtwoorden, locaties en correspondentie met anderen met een paar kliks op straat. Vooral als journalist moet je je kunnen weren tegen online pottenkijkers. Sterker nog, als journalist heb je de plicht (de digitale communicatie met) je bronnen te beschermen. Maar hoe doe je dat?

Erik Borra, universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media, zal je alles vertellen over versleutelde communicatie. Hoe gebruik je de versleutelde chat-app Signal en hoe verstuur je een versleutelde e-mail? Ook leer je anoniem te browsen en krijg je handige en laagdrempelige tips om jouw computer en telefoon veiliger te maken.

Erik Borra is web researcher, programmeur en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. Hij brengt de studenten van de masters Journalistiek en Nieuwe Media alles bij over datajournalistiek, digitale tools, online onderzoeksmethoden en digitale weerbaarheid. Daarnaast is hij zijn promotieonderzoek aan het afronden en technisch directeur van de onderzoeksgroep het Digital Methods Initiative waarvoor hij al tientallen tools heeft gebouwd. Kortom, Erik Borra is de digital hero die jou gaat helpen met je online bescherming!

Waar: Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA Amsterdam
Hoe laat: Inloop 19:00, start 19:30
Kosten: €15