ZZPEER TALK: Hoe-vermijd-ik-meeloopgedrag-en-blijf-ik-me-onderscheiden-met-originele-en-innovatieve-verhalen-die-er-echt-toe-doen?

Gegeven door: Karel Smouter (1983) – was tot augustus 2017 adjunct-hoofdredacteur van online journalistiek platform De Correspondent en docent constructieve journalistiek aan Windesheim.

Thierry Baudet poseert naakt op een zwembadrand in een exotisch oord en alle journalistieke platforms gaan los met allerhande analyses: het AD, Telegraaf, het Parool, de NOS, RTL Nieuws en EenVandaag. Een schoolvoorbeeld van journalistiek kluitjesvoetbal.

Hoe zorg je dat je als journalist wegblijft van kopieergedrag en niet meegaat in de mallemolen dat ‘een redactie’ genoemd wordt? Hoe zorg je ervoor dat je de verhalen blijft vertellen die jij echt belangrijk vindt? Hoe maak jij verhalen die niet alleen problemen blootleggen maar ook oplossingen bieden? Karel gaat je in deze cursus leren hoe je jouw verhaal constructief en origineel kunt vertellen en brainstormt met je mee om uit de 100 invalshoeken en vertelvormen die je voor je verhaal kunt kiezen de juiste te selecteren.

Karel Smouter is net gestopt als adjunct-hoofdredacteur bij het succesvolle platform De Correspondent, maar schrijft nog wel voor De Correspondent. Waar hij eerst het dossier immigratie onder zijn vleugels nam, is hij nu ‘correspondent Online dialoog’. Daarnaast is Karel 50% van zijn tijd docent constructieve journalistiek aan hogeschool Windesheim.

Waar: Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA Amsterdam
Hoe laat: Inloop 19:00, start 19:30
Kosten: €30