ZZPEER TALK NETWERK: PATS!-Tips-en-tricks-om-de-witte-media bubbel-te-doorbreken

Gegeven door: Zoë Papaikonomou (1982) – onderzoeksjournalist, auteur van het boek ‘Heb je een boze moslim voor mij?’, oprichter Diversity Media en mediadocent.

Nederland wordt steeds kleurrijker, maar de media blijven wit. Waarom zijn het vaak witte mannen die als expert aanschuiven bij een talkshow? Waarom zijn onderwerpen zoals terrorisme of extremisme vooral de onderwerpen waar moslims zich over mogen uitlaten? En waarom haalt bingo-verslaving onder Surinaams-Amsterdamse vrouwen niet het nieuws? De verklaringen gaan schuil in een veelbesproken onderwerp: diversiteit in de media. Of beter gezegd, het gebrek aan diversiteit in de media. Redacties zijn niet alleen wit, maar ook de onderwerpen en perspectieven die belicht worden. Wat betekent dit voor de journalistiek en welke verhalen missen we hierdoor? En belangrijker nog, wat kan jij doen om de journalistiek diverser te maken?

Zoë Papaikonomou (1982), onderzoeksjournalist en auteur van het boek ‘Heb je een boze moslim voor mij?’, zal je tijdens deze ZZPeer Talk kennis laten maken met inclusieve journalistiek en handige tips geven hoe jij de journalistiek meer diversiteit kan geven. Hoe prik je je eigen bubbel door, ga je om met blinde vlekken en vertel je verhalen die nu blijven liggen?

Waar: Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA Amsterdam
Hoe laat: Inloop 19:00, start 19:30
Kosten: €15