ZZPEER TALK: Hoe-win-ik-de-volgende-Sonja-Barend-Award?

Gegeven door: Ger van Westing, onderzoeksjournalist bij Nieuwsuur

Als journalist ben je altijd op zoek naar goede verhalen. Daar heb je de juiste mensen voor nodig. Maar wat nu als die ene persoon zijn lippen stijf op elkaar houdt of juist met een waterval aan woorden het antwoord op jouw vraag omzeilt? Hoe blijf je bij de kern, haal je dat ene saillante detail naar boven of leg je een geheel andere kant van de geïnterviewde bloot? Ger van Westing, eindredacteur van Nieuwsuur, weet als geen ander hoe een goed interview moet verlopen.

Tijdens deze ZZPeer Talk gaat het net even anders: jij zal in de spotlights staan! Verschillende cursisten worden gefilmd terwijl zij een interview afnemen (geen zorgen – alles wordt na afloop gewist). Dan is het tijd voor de confrontatie. Ben je inderdaad die geweldige interviewer zoals je zelf altijd al dacht? Of heb je toch onbewuste (non)verbale trekjes die het interview beïnvloeden?

Ger van Westing is voormalig eindredacteur van Nieuwsuur en werkt momenteel als onderzoeksjournalist. Daarnaast geeft hij interviewtraining aan studenten van verschillende hogescholen en universiteiten.

Waar: Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA Amsterdam
Hoe laat: Inloop 19:00, start 19:30
Kosten: €15