ZZPEER TALK: Ik-wil-naar-het-buitenland-maar-geen-flauw-idee-hoe-ik-dat-moet-aanpakken

Gegeven door buitenlandcorrespondenten Saskia Houttuin en Eva Huson

Buitenlandcorrespondent. Dat is de baan waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je ziet jezelf al verslag doen van de meest spannende gebeurtenissen vanuit een onbekend land. In je hoofd ben je er al totdat je wakker schrikt en een naar gevoel je bekruipt: Hoe pak ik dit in vredesnaam aan?!

Dát is nu precies de vraag die deze ZZPeer Talk beantwoordt. Hoe maak je van jouw droom een concreet plan? Hoe vind je goede verhalen, waar ga je dat pitchen en niet te vergeten, hoe ga je dit financieren? Tijdens deze avond zullen Afrika-correspondent Saskia Houttuin en Irak-correspondent Eva Huson je wegwijs maken in het (soms harde) leven van een correspondent. Vanuit hun eigen ervaring weten ze hoe belangrijk doorzettingsvermogen is en zullen je van slimme tips voorzien om je niet uit het veld te laten slaan!

Saskia Houttuin verruilde een jaar geleden haar vaste baan voor een freelance correspondentschap in Kenia. Vanuit de standplaats Nairobi reist ze door het hele continent als Afrika-correspondent voor onder andere RTL Nieuws en de VPRO. Haar producties verschijnen niet alleen in Nederlandse media, maar zijn ook gepubliceerd door The Guardian, IRIN en Al Jazeera. De laatste jaren is ze vooral veel bezig met migratie, en hoe Europa probeert deals te sluiten met landen in Afrika over deze kwestie.

Eva Huson werkt sinds twee jaar als freelance correspondent in Irak en schrijft vooral over oorlog, migratie en hulp. Haar verhalen verschijnen onder meer in ViceVersa, Wordt Vervolgd en De Groene Amsterdammer. Ook is zij regelmatig te gast bij VPRO Bureau Buitenland. 

Voor Eva is het mooiste aan buitenlandjournalistiek dat ze haar nieuwsgierigheid kan volgen en moeilijke verhalen dichtbij brengt. Tegelijkertijd vindt ze het wel een uitdaging om voldoende middelen te hebben om de artikelen te maken die haar na aan het hart liggen. Over die balans vertelt ze graag tijdens deze ZZPeer Talk!

Waar: Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA Amsterdam
Hoe laat: Inloop 19:00, start 19:30
Kosten: €25