ZZPEER TALK NETWERK

Door: Ester Gould en Sarah Sylbing 

Je hebt een idee voor een groot verhaal. Je ziet dat er iets niet klopt wat je aan het licht wil brengen. Of er is een mooi succesverhaal dat anderen kan inspireren. Te groot voor een nieuwsitem, maar hoe ga je er een documentaire(-serie) van maken?

Tegenwoordig is er steeds meer ruimte voor verhalende journalistiek: niet alleen de feiten opsommen, maar ook karakters volgen, emotie laten zien. Op deze manier neem je de kijker mee in het verhaal waarbij het beter beklijft. Of soms zelfs mobiliseert. Een grote uitdaging, hoe pak je dat aan?

Als je dat wil leren, ben je bij deze ZZPeer Talk aan het juiste adres. Sarah Sylbing en Ester Gould gaan je leren hoe je een verhaal opbouwt: hoe zet je karakters neer? Hoe zorg je dat een onderwerp dat op het eerste gezicht niet zo sexy lijkt (zoals schulden) toch onder de aandacht komt?

Ester Gould en Sarah Sylbing maakten samen de succesvolle documentaire-serie ‘Schuldig’ over mensen met schulden in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Ze wonnen daarvoor de VillaMediaprijs Journalist van het jaar 2016. De jury was daarbij van mening dat de documentaire soms meer weg had van een dramaserie en de kijker naar meer liet verlangen. De serie won in hetzelfde jaar een DDG-award, een Gouden TV Beeld en een Tegel en in 2017 werd de Zilveren Nipkowschijf aan haar toegekend. Verder werken Ester en Sarah voor de HUMAN, de VPRO en maken ze hun eigen films.

Waar: Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA Amsterdam
Hoe laat: Inloop 19:00, start 19:30
Kosten: €15