ZZPEER TALK: Ik-wil-mijn-verhalen-verkopen-maar-weet-niet-hoe-en-waar

Gegeven door: Freek Staps – Oud-NRC journalist en mede-eigenaar van The Story Network

AANWEZIGE WERKGEVER TIJDENS DE BORREL: ELSEVIER

Je hebt een idee. Je wil een verhaal vertellen. Hoe pak je dat aan? Hoe verkoop je jezelf en jouw verhaal met een wervelende pitch waar geen opdrachtgever ‘nee’ tegen kan zeggen? En waar moet je die verhalen kwijt? Dit kan natuurlijk bij journalistieke redacties, maar er is steeds meer dan dat. Ook bij commerciële partijen is een groeiende behoefte aan de vaardigheden van journalisten.

Freek Staps werkte eerst 16 jaar als redacteur, chef en correspondent bij NRC Handelsblad en besloot de overstap te maken naar storytelling in de commerciële hoek. Voor veel journalisten een ondenkbare stap, maar voor Freek niet: er liggen ongelofelijk veel mogelijkheden om ook daar je verhaal te vertellen. Met zijn nieuwe succesvolle bedrijf The Story Network combineert Freek storytelling, journalistiek en marketing.

Freek Staps gaat je in deze cursus leren je verhaal te verkopen en daarbij verder te denken dan de traditionele media. En ook als je nog een beetje bang bent voor de commerciële wereld (want ben je dan nog wel autonoom en onafhankelijk?) kan Freek je uitleggen wat zijn visie hierop is en hoe je ook deze markt kunt aanboren.

Waar: Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA Amsterdam
Hoe laat: Inloop 19:00, start 19:30
Kosten: €20